به گزارش خبرنگار مهر، نعمت اله نجاتی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برداشت بی رویه از منابع آب موجب افت سطح آبهای زیرزمینی شده و کاهش سطح آبخوانها خطرات و عواقب جبران ناپذیری از جمله ایجاد فرو چاله، فرونشست زمین، شور شدن آب، کاهش کیفیت آب را در پی دارد.
وی افزود: با توجه به تأثیر غیر قابل انکار کشاورزی و مشاغل وابسته به آن در اقتصاد شهرستان دشتستان، تأمین آب سطحی و زیرزمینی رکن اصلی پایدارسازی مشاغل بخش کشاورزی و تأمین معیشت بخش عمدهای از جمعیت دشتستان است.
مدیر منابع آب شهرستان دشتستان با اشاره به کنترل و اجرای اقدامات پیشگیرانه گفت: در سنوات اخیر ضمن پر کردن چاههای غیرمجاز موجود، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز جدید را یکی از اولویتهای کاری این اداره قرار دادهایم و با این رویکرد تنها از ابتدای سال جاری ۱۱ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز در شهرستان دشتستان توقیف شده است.
نجاتی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن ۹ مورد انتقال آب غیرمجاز نیز شناسایی و جمع آوری شده است که با انجام اقدامات مذکور، در برداشت بیش از ۲.۹ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی شهرستان دشتستان صرفه جویی صورت گرفته است.
مدیر منابع آب شهرستان دشتستان ضمن تقدیر از همکاری مقامات قضائی و انتظامی شهرستان دشتستان در راستای صیانت از منابع آب گفت: خطر سیلاب همواره در مناطق دارای مسیل های شهری وجود دارد و حفاظت از حریم و بستر رودخانهها، آبراهها و مسیلها بر عهده شرکت آب منطقهای است.
وی افزود: در همین راستا اداره منابع آب شهرستان دشتستان در ۱۶ عملیات، موفق به آزادسازی بیش از ۹ هزار مترمربع از اراضی حریم و بستر رودخانهها و مسیلها شده است.
نجاتی عنوان کرد: همچنین به منظور جلوگیری از تعرض به بستر رودخانهها و عدم تغییر مورفولوژی آن، ۱۱ دستگاه ماشین آلات دخل و تصرف در رودخانهها و آبراهها را توقیف کرده است.
مدیر منابع آب شهرستان دشتستان تاکید کرد: تخلفات حوزه آب نه تنها موجب ناپایداری در استمرار برداشت از این منابع ارزشمند میشود بلکه دامنه خسارات آن به دیگر شهروندان نیز خواهد رسید و از همه همشهریان تقاضا داریم تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه آبهای سطحی و زیرزمینی و همچنین تجاوز به حریم و بستر رودخانهها، موارد را به این اداره اطلاع رسانی کنند.
نظر شما